Nu e practic să rogi vecinii să-ți supravegheze casa în timp ce tu ești în vacanță. Alternativa este să-ți instalezi o cameră IP wireless și să folosești tehnologia pentru a-ți supraveghea singur casa și bunurile.
O privire pe telefon sau tabletă și știi tot ce se petrece acasă
O cameră IP wireless este ca un webcam. Cu excepția că poate fi pusă oriunde în casă și care se conectează la rețeaua ta locală și la internet. Cu un astfel de gadget poți să-ți supraveghezi casa în timp ce esti la colțul străzii sau în altă țară. Vezi tot ce se petrece acasă pe telefon, tabletă, laptop și astfel ești liniștit știind că totul este în siguranță. se folosesc pentru multe motive dar preferatele sunt: în timp ce faci treburi prin casă; supravegherea animalelor de companie când te afli la muncă; sau doar ca să vezi cine e la ușă. Camerele pot să trimită alerte atunci când detectează mișcare în casă în timp ce tu nu ești acolo. Poate fi un hoț care a pătruns prin efracție.
Detectarea mișcării
Camerele wireless funcționează prin internet și în caz că detectează ceva îți trimit poze sau un scurt clip video cu ceea ce au filmat. Pot face asta prin SMS sau prin e-mail. Unele modele transferă imediat filmarea în Cloud pentru o bună păstrare. Camerele se livrează și cu programul de vizualizare pe smartphone sau computer (durează doar câteva minute setarea acestuia).
Uite, fără fire! (sau mai puține, oricum)
Unul dintre beneficiile camerelor wireless e că sunt în general de mici dimensiuni și nu deranjează. Cele mai multe dintre ele se conectează la rețeaua Wi-Fi de acasă, astfel încât le poți monta oriunde în casă fără a avea nevoie de cablu Ethernet. Unele modele chiar rulează pe baterii, pentru a le face complet wireless. Poți să le muți dintr-o cameră la alta sau chiar să le amplasezi în afara casei, dacă acestea sunt modele cu utilizare în aer liber. Majoritatea camerelor wireless vor avea nevoie de alimentare la retea. E mai ușor așa decât să ai o conexiune Ethernet.
Dacă ai posibilitatea să folosești cablarea Ethernet, multe camere Wi-Fi au un port Ethernet, astfel încât le poți conecta direct. În timp ce Wi-Fi este mai convenabil, Ethernetul prin cablu este mai rapid și oferă o conexiune mai stabilă la rețea. Această caracteristică merita sa fie cautată deoarece îți permite să alimentezi camera IP pe același cablu utilizat pentru transferul de date. Pentru aceasta ai avea nevoie de o casetă de conectare PoE.
Ce anume să cauți la o cameră IP
Camera trebuie să fie dotată cu un cablu Ethernet (dacă ai nevoie), sursă de alimentare, antenă, montare pe perete (inclusiv șuruburi) și instrucțiuni de montare/configurare. Iată câteva puncte de care trebuie să le ții cont atunci când alegi camera IP.
Hardware:
- Rezoluție: Este o tehnologie de înaltă definiție sau nu? Acest lucru va afecta calitatea imaginilor și viteza de încărcare.
- Vedere nocturnă: Are LED-uri infraroșu pentru filmarea pe timp de noapte?
- Microfon: Util, în special atunci când camera este folosită ca monitor pentru copii.
- Difuzor: Pentru a putea vorbi prin ea (monitor pentru copii).
- Mișcare: Poate să se rotească, să se încline și să facă zoom (PTZ) prin intermediul aplicației de smartphone/laptop?
- Stocare: Există o unitate de stocare încorporată (slot pentru carduri de memorie) pentru salvarea locală a înregistrărilor?
- Alimentare: Funcționează pe baterii și, dacă da, se pot folosi baterii reîncărcabile (acumulatori)? Sau trebuie să fie conectată la rețeaua de alimentare (dacă da, cât de lung este cablul de alimentare?). Se poate alimenta prin cablul Ethernet (PoE)?
- Conectarea la rețea: Poate funcționa prin cablu Ethernet sau este limitată la Wi-Fi?
- Montare: Poate fi fixată pe perete sau doar așezată pe o suprafață plană?
- Extensibilitate: Sistemul poate fi extins (și în ce măsură) cu camere și senzori suplimentari pentru detectarea mișcărilor de la ferestre și uși?
Software:
- Monitorizare: cum vezi videoclipul – prin browserul web sau aplicație mobilă?
- Gestionare de la distanță sau doar posibilitate de vizualizare?
- Detectarea mișcării: ce capabilități și restricții există?
- Alerte: prin e-mail sau SMS? Pentru sunet și mișcare?
- Claritatea imaginii: Calitatea în timpul zilei și noaptea.
- Rata reglabilă a cadrelor: aceasta poate fi utilă pentru a modifica calitatea și dimensiunile fișierelor înregistrate și în streaming.
- Costuri suplimentare de servicii: Ce este necesar pentru utilizarea camerei în regim de streaming? Sunt necesare abonamente pentru stocarea și accesarea videoclipurilor de la distanță?
Calitatea imaginii
În timp ce majoritatea camerelor wireless sunt foarte utile pentru monitorizarea ocazională, dacă ești serios în ceea ce priveste supravegherea, vei dori o calitate bună a imaginii. Dacă gadget-ul prinde un intrus în actiune, vei dori să-l identifici.
Vedere nocturnă
Multe camere oferă și vedere pe timp de noapte, care este o caracteristică deosebit de utilă. Asta înseamnă că poate capta imagini în condiții de lumină foarte scăzută și chiar în întuneric complet. Cu toate acestea, calitatea imaginilor poate varia foarte mult, iar distanța față de cameră este importantă. O vedere nocturna de bună calitate poate face diferența în caz de efracție.
Acces de la distanță
Capacitatea de a vizualiza de la distanță materialul filmat de cameră este o caracteristică importantă. Pentru că nu veți avea acces la computerul de acasă dacă sunteți plecat în vacanță. Iată care sunt caracteristicile de acces la distanță pe care merită să le cauți:
- E-mailuri și alerte SMS / MMS: Poți seta camera IP să trimită alerte e-mail / SMS / MMS atunci când apar incidente? Poți atașa automat o imagine înregistrată la alertă?
- Acces via mobil: Poți să te uiți la filmările făcute de camera IP de la domiciliu de la distanță prin intermediul smartphone-ului sau tabletei? Majoritatea camerelor au software pentru iOS (iPhone) și / sau pentru sistemul de operare Android. Dar asigură-te că este compatibil cu sistemul tău.
- Acces web: Este posibilă accesarea online a fluxului video al camerei prin intermediul unui computer care nu face parte din rețeaua ta de domiciliu?
Unde se salvează filmarea?
Unele camere wireless stochează imaginile înregistrate pe un card de memorie flash sau pe o unitate de stocare externă conectată la cameră. Unele modele oferă o mai bună securitate prin preluarea imediat a imaginilor, salvându-le direct în Cloud (stocare la distanță pe internet). Iată ce să iei în considerare:
- Salvare în Cloud: Unele camere wireless pot furniza serviciul de stocare în Cloud gratuit, dar cu spațiu limitat și pentru o perioadă limitată de timp. Altele vor oferi mai mult, dar vor percepe un abonament. Alternativ, este posibil să își salveze fișierele în propriul serviciu de Cloud, cum ar fi Dropbox. Verifică dacă software-ul camerei poate fi configurat să se conecteze la un server de fișiere stocate la distanță și dacă serviciul tău de Cloud o permite.
- Cartela de memorie: Dispozitivul are slot pentru carduri de memorie? Imaginile vor fi salvate pe cardul camerei pentru a avea acces ușor și nu va trebui să configurezi și eventual să plătești pentru stocarea în Cloud. Dar există riscul ca acest card sau camera IP în sine să fie furate.
- Stocarea pe PC: Poți salva și stoca imagini / video pe computer utilizând programul camerei sau prin web? Acest lucru îți oferă o capacitate de stocare mult mai mare, dar e nevoie să lași computerul pornit. Există și pericolul ca acesta să fie furat.
- Spațiu de stocare pe smartphone / tabletă: poți să salvezi și să stochezi imagini / videoclipuri pe telefon sau pe tabletă utilizând aplicația mobilă a camerei? Dacă poți vizualiza imagini și videoclipuri prin intermediul dispozitivului tău mobil, poți să le descarci și să le salvezi?
Alte funcții pe care să le cauți la o cameră IP
- Pan/tilt/zoom: Există un mare avantaj în ceea ce privește controlul de la distanță al camerei pentru a mări imaginea și pentru a roti camera IP în sus / în jos și în lateral. Modelele cu această capacitate (PTZ) vor costa mai mult, dar merită.
- Sensul de mișcare: dorești o cameră IP care poate fi setată pentru a detecta mișcarea, pentru a face automat fotografii și video și pentru a trimite alerte? E important să poți seta timpii pentru detectarea mișcării și dacă poți ajusta sensibilitatea.
- Audio: Unele camere au o comunicație audio unidirecțională, altele bidirecțională. Tu ce cauți?
- Durata de viață a bateriei: Ca și în cazul unui dispozitiv portabil, durata de viață a bateriei este un aspect important. Camerele alimentate cu baterii nu sunt proiectate pentru funcționare continuă. În schimb, filmează atunci când sesizează mișcare sau dacă faci acest lucru manual prin intermediul aplicației. Deci, este important să ai un program de detectare a mișcării și capacitatea de a schimba sensibilitatea mișcării. Camerele fără programator trebuie plasate într-o locație cu trafic redus, unde detectarea mișcării nu va fi declanșată în mod constant.
Cameră IP Wireless sau alimentată de la rețea?
Camerele fără fir sunt destul de ușor de instalat și de utilizat. Acestea pot fi mutate rapid în altă parte a casei. Iar accesul la ce filmează este disponibil cu ușurință via aplicația de pe smartphone. Cu toate acestea, compromisul pentru mobilitate este durata de viață a bateriei (dacă nu ai un panou pentru încărcare solară, disponibil pe unele modele) și o calitate video. Care poate fi mai scăzută pentru a economisi durata de viață a bateriei.
Deci, ar trebui să optezi pentru wireless? Poți utiliza în multe gospodării tipice o cameră fără fir care se conectează la rețea și nu trebuie să își faci griji cu privire la înlocuirea sau încărcarea bateriilor.
În cazurile în care nu ai o priză în apropierea camerei sau nu dorești un cablu de alimentare inestetic (multe camere sunt poziționate aproape de tavan pentru cea mai bună vedere), sau dorești mobilitate maximă, o cameră IP wireless 100% e cea mai bună alegere.
Bine de știut
În găsești de interior sau exterior. Te putem ajuta să alegi exact camera IP de care ai nevoie în funcție de nevoi, buget și amplasament. Ne poți contacta prin e-mail cadou@supermisto.ro, telefon 0721-797910 (L-V 10-18) sau pe Facebook și te vom ajuta cu plăcere.
Comentarii recente